JESEN

             facebook

VALENSIJA

VALENSIJA – MADRID – BARCELONA

POLAZAK:  30.12.2018.
POVRATAK: 06.01.2019.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA – 1299 KM

(za uplate avansa od 30% i prijave do 11.11.2018.)

KATALOŠKA CIJENA ARANŽMANA – 1399 KM

(za uplate avansa od 30% i prijave od 12.11.2018.)

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  30.12.2018. Nedjelja – BARSELONA – VALENSIJA

  Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 06:00h. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Polijetanje aviona za Barselonu u 14:50h. Dolazak u Barselonu u 17:05h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do Valensije. Po dolasku smještaj u hotel 4*. Slobodno vijeme. Noćenje.

  31.12.2018. Ponedjeljak – VALENSIJA

  Doručak. Organizovani obilazak grada. Obilazak započinjemo odlaskom na popularnu plažu Valensije, omiljeno turističko mjesto oivičeno palmama. Uz plažu se održavaju trke formule 1 i čuveni American Cup. Obilazak centralnog dijela grada: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do Gotičke kapije koja se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posljedica toga Valensija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Slobodno vrijeme. Individualni doček Nove godine. Noćenje.

  01.01.2019. Utorak – VALENSIJA – MADRID

  Doručak. Polazak sa vodičem u šetnju, jer je u neposrednoj blizini hotela, „Grad umjetnosti i nauke“. Obilazak ovog nestvarnog i futurističkog kompleksu. „Grad umjetnosti i nauke“ je remek djelo slavnog Santiaga Calatrave, koji je i rođen u Valensiji. Kompleks je otvoren 1998 i danas je simbol Valensije. Polazak prema Madridu u poslije podnevnim satima. Dolazak u Madrid naveče. Smještaj u hotel. Noćenje

  02.01.2019. Srijeda – MADRID

  Doručak. Organizovani obilazak Madrida: Oriente Trg, Plaza España, Gran Via, Puerta del Sol, Plaza Mayor, slobodno vrijeme za šoping ili za istinske ljubitelje futbala mogućnost odlaska na Stadion Santiago Bernabeu. Ako mislite da je dan završen, naprotiv … vrijeme je za PARTY u jednom od najposjećenijih disko klubova. Noćenje.

  03.01.2019. Četvrtak – MADRID

  Doručak. Vrijeme za slobodne aktivnosti, ili po želji, poludnevna pješačka tura ulicama Madrida. Specijalna dvosatna pješačka tura uskim ulicama Četvrti Moorish, Trg Santa Ana, piščeva četvrt gdje se nalazi I kuća Cervantesa, kuća Lope de Vega pretvorena u Muzej, Ulica Barkijo, Plaja del Ray “kuća sa sedam dimnjaka”, naselje Chueca, Palača Longoria, izgrađena u modernističkom stilu, Trg Barcelo sa Gradskom Vijećnicom iz 17.st.izgrađenom u stilu Baroka, komercijalna ulica, Fuencaral, Gran Via. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  04.01.2019. Petak – MADRID – BARSELONA

  Doručak. Check out iz hotela i polazak za Barselonu. Dnevna vožnja i dolazak u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i odmor. Za zainteresovane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrt, glavnom šetalištu Rambla,… Povratak u hotel. Noćenje.

  05.01.2019. Subota – BARSELONA

  Doručak. Fakultativno, cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram “Sveta Porodica” najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo da parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevvim kućama Batllo i La Pedrera, avenijiom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Noćenje.

  06.01.2019. Nedjelja – BARSELONA – DUBROVNIK – SARAJEVO

  Doručak. Polazak do aerodroma. Polijetanje iz Barselone za Dubrovnik u 10:00h. Po slijetanju u 12:20h, nastavak putovanja do Sarajeva.

  • Transferi autobusom Sarajevo – Aerodrom Ćilipi – Sarajevo
  • Transfer Barselona-Valensija-Madrid-Barselona
  • Hotelski smještaj u Valensiji, hotel TRYP Oceanica 4* ili slican (2 noćenja sa doručkom)
  • Hotelski smještaj u Madrid, PULLMAN Madrid Airport&Feria 4* ili slican (3 noćenja sa doručkom)
  • Hotelski smještaj u Barseloni, Novotel Sant Joan Despi 4* ili slican (2 noćenja sa doručkom)
  • Troškovi organizovanja putovanja,
  • Usluge vodiča
  • Aerodromske takse 195 KM
  • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
  • Lokalne turističke takse
  • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu

  NAPOMENE:

  • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
  • Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranžmana.
  • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
  • Agencija GRAND TOURS nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
  • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
  • Agencija GRAND TOURS ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
  • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Putničke agencije GRAND TOURS d.o.o. iz 2014. godine, a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku : http://grandtours.ba/usloviputovanja/

   

  VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

  IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

  CLAN 4.

  “…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja –  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično. Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”