JESEN

             facebook

BEČ 1.MAJ

BEČ

POLAZAK: 28.04.2017 
POVRATAK: 01.05.2017

 

HOTEL: STADTHOTEL HOFFINGER 3***

CIJENA: 249,00 KM

CIJENA 1/1: 319,00 KM

 

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  (28.04.2017. – PETAK) BIH
  Polazak iz BiH u večernjim satima iz Sarajeva, Zenice, Doboja i Tuzle. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju…

  (29.04.2017. – SUBOTA) BEČ
  …sa jutarnjim dolaskom u Beč, u nekadašnju prijestolnicu dinastije Habsburg. Po dolasku u Beč, slijedi odlazak u neki od poznatih shopping shopping centara. Slobodno vrijeme za shopping do check in-a. Odlazak ka hotelu. Check in u sobe od 14.00h..Slijedi fakultativni izlet razgledanja Beča : Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistorisches Museum, Kunsthistorisches Museum, MuseumsQuarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada. Odlazak u hotel. Noćenje.

  (30.04.2017. – NEDJELJA) BEČ
  Doručak. Nakon doručka, polazak do centra i nastavak obilaska grada… Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfer ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX veka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Uveče, mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u čuvenu boemsku četvrt Grinzing, gdje možete osjetiti jedinstveni austrijski duh uz tradicionalna jela i muziku. Povratak u hotel. Noćenje.. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje

  (01.05.2017. – PONEDJELJAK) BEČ – BIH
  Doručak. Check-out iz hotela i zajednički polazak prema gradu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti u Beču, ili fakultativni odlazak na DONAUTURM (Dunavski toranj 252m), najviše građevine Austrije iz čijeg se rotirajućeg restorana pruža nezaboravan pogled na čitav grad i okolinu. Slijedi Polazak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima idućeg dana.

  • Prevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama prema programu
  •  Smještaj u hotelu STADTHOTEL HOFFINGER 3* – na bazi 2 noćenja sa doručkom u gradskoj zoni Beča – http://www.hotel-hoffinger.at/
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Beču kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
  • Fakultativne izlete, ulaznice za muzeje:
   – Beč panoramica – 15 EUR /osoba
   – Schönbrunn – 25 EUR /osoba
   – Donauturm – 15 EUR / osoba
  •  Putničko zdravstveno osiguranje 8 KM 
  • Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata)

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.