JESEN

             facebook

JEDNODNEVNI IZLET – MOSTAR /BLAGAJ

JEDNODNEVNI IZLET – MOSTAR /BLAGAJ

DATUM: 01.03.2023

CIJENA IZLETA 35 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  Polazak u jutarnjim satima iz Zenice (06:00), Kaknja,Visokog i Sarajeva..

  Dolazak u Blagaj Samo 12 km od Mostara, na rijeci Buni, nalazi se čaroban gradić Blagaj, srednjovjekovni grad Humske države iz koje je polovinom XV vijeka nastala današnja HercegovinaNiz kaldrmu,drvena vrata ,a među stijenama u ledeno hladnu rijeku Bunu lijevu pritoku Neretve kuća stara,Derviška tekija. U tekiji kroz tipični bosanski prozorčić samo djelomično vidimo turbe Sari Saltuka,sufijskog učenjaka i Aćik paše. Turbe je više izlopnebog i simboličkog karatktera jer se predpostavlja da su tabuti prazni. Slobodno vrijeme.

  Zatim se vracamo prema Mostaru .Obilazak grada: Grad bogate historije i velikog broja spomenika, a najznačajniji je Stari most iz XVI vijeka – razoren poslednjim ratom i obnovljen 2004.godine. Grad Mostar svoje ime je dobio po čuvarima mostova – mostarima, a smatra se jednim od najljepših gradova Bosne i Hercegovine. Stari most, zajedno sa starim gradom, od 2005. godine nalazi se na popisu zaštićene baštine UNESCO-a. 

  Polazak prema Sarajevu u predvečernjim satima. Dolazak u Sarajevo, Visoko, Kakanj i Zenicu u večernjim satima.

  – Prijevoz turističkim autobusom
  – Pratilac grupe tokom putovanja

  *ulaznice
  * dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom

  Kalkulacija rađena na bazi 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanj  najkasnije 3 dana prije polaska.