JESEN

             facebook

PROVANSA

PROVANSA

 

GENOVA – MARSEJ – AVIGNON – ARL – MILANO – LUGANO

POLAZAK: 28.04.2019.
POVRATAK: 05.05.2019.

FIRST MINUTE CIJENA DO 16.03.2019. (za uplate avansa od min 30%)
HOTEL
Cijena 1/3 soba
Cijena ½ soba
Cijena 1/1 soba
Hotel 3*
649,00KM
649,00 KM
909,00 KM
REGULARNA CIJENA OD 17.03.2019. (za uplate avansa od min 30%)
HOTEL
Cijena 1/3 soba
Cijena ½ soba
Cijena 1/1 soba
Hotel 3*
699,00KM
699,00 KM
959,00 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  (28.04.2019. NEDELJA) – BiH

  Polazak ispred zemaljskog muzeja u Sarajevu u poslijepodnevnim satima. Slijedi noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i  Italije…

  (29.04.2019. PONEDELJAK) – GENOVA

  Dolazak u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima zajednički obilazak grada: Trg de Ferrari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, via Garibaldi sa palatama đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, via Balbi, Kraljevska palata grada. Slobodno vrijeme. Noćenje

  (30.04.2019. UTORAK) – GENOVA – AIX EN PROVENCE –  MARSEJ 

  Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Aix en Provansu, poznati univerzitetski grad koji je vijekovima prijestolnica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Pol Sezan. Poznat je i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima. Obilazak Aix-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras…Nastavak putovanja za Marsej, drugi po veličini grad u Francuskoj, ujedno i najveća i najvažnija luka u zemlji. Smeštaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

  (01.05.2019. SRIJEDA) – MARSEJ – AVIGNON – NIM – MARSEJ

  Doručak. Panoramski obilazak Marseja: istorijski centar grada – stara luka sa tvrđavama Sv.Nikole i Sv.Jovana, Gradska kuća, obilazak čuvene ulice Canabiere…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svijetu, most Sv.Benezea…Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Nim, grad koji ima bogatu istoriju još iz doba Rimljana. Po dolasku obilazak grada: Arena, vrt fontana sa Dijaninim hramom i   statuama, Maison Carre-hram koji je posvećen imperatoru Avgustu…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Marsej. Noćenje.

  (02.05.2019. ČETVRTAK) – MARSEJ – SAN REMI – LE BO – ARLES – MARSEJ

  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska prelijepih provansalskih sela. Odlazak do San Remija, gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio nevjerovatne 143 slike. Obilazak San Remija: Nostradamusova kuća, Nostradamusova fontana, Katedrala, Gradska kuća…Nastavak putovanja za Le Bo, gradića koji je smješten na stijeni. Obilazak grada: crkva Sv.Vinsenta. Šetnja gradićem do tvrđave Le Bo u kojoj je smješten veliki broj prelijepih kafeterija i radnji sa suvenirima. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Arl – grad u kome je Vinsent Van Gog proveo posljednje godine svog života. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živio Van Gog. Povratak u Marsej. Noćenje.

  (03.05.2019. PETAK) – MARSEJ – MILANO

  Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Milano, drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  (04.05.2019. SUBOTA) – MILANO – LUGANO – JEZERO KOMO  

  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do susjedne Švicarske i grada Lugana. Po dolasku kraći obilazak Lugana koji se nalazi na istoimenom jezeru: glavni gradski trg Della Riforma, crkve Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje uz jezero. Nastavak vožnje prema Komu. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji…Po dolasku na jezero kraći obilazak u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju. Povratak u Milano. U predvečernjim satima polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Sarajevu.

  (05.05.2019.  NEDELJA) – BiH

  Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima.

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
  • Smještaj u hotelu 3* u Genovi na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
  • Smještaj u hotelu 3* u Marseju na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
  • Smještaj u hotelu 3* u Milanu na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
  • obilaske prema programu (Aix en Provans, Marsej, Milano)
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta
  • Putničko zdravstveno osiguranje 16 KM
  • Gradske taxe u hotelu u Genovi 3 EUR po osobi/noć
  • Gradske taxe u hotelu u Marseju 2 EUR po osobi/noć
  • Gradske taxe u hotelu u Milanu 5 EUR po osobi/noć
  • Fakultativne izlete

   

  • Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
  • Ulaznice u muzeje i kulturno-historijske objekte

   

  FAKULTATIVNI IZLETI:

  • Avinjon – Nim – 30 €
  • San Remi – Le Bo – Arl – 30 €  
  • Lugano + Jezero Komo  30 €

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.