JESEN

             facebook

ISTANBUL MART 5BB 04.03.

ISTANBUL MART 5BB 04.03.

POLAZAK: 04.03.2023
POVRATAK: 11.03.2023

8 dana – 5 noćenja sa doručkom

Hotel u  LALELI oblasti

FIRST MINUTE  – 379 KM

REDOVNA CIJENA: 399 KM

DOPLATA SINGLE: 30KM/dan

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  04.03.2023 –  BiH

  Okupljanje i polazak putnika iz Sarajeva, Ilijaša, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle i Bijeljine… Ugodna vožnja udobnim turističkim autobusom preko Beograda i Niša ka Sofiji i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi pasoškoh procedura, odmora i drugih potreba grupe.

  05.03.2023 – ISTANBUL

  Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Nakon odmora  fakultativno obilazak Istanbula u pratnji stručnog vodiča: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Bayazit, Aya Sofija, cisterna Bazilika….. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  06.03.2023 – ISTANBUL

  Doručak. Nakon doručka Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom – momenat kada s jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko tlo.. jednoiposatno krstarenje brodom od kabasa do mosta FSM. Nakon krstarenja Bosforom – fakultativni odlazak do  Ortakoya, nakon toga odlazak autobusom u kvart EYUP – posjeta Sultan Eyup džamiji kao i odlazak žičarom na vidikovac Pierre Lotti. Povratak u hotel. Noćenje.

  07.03.2023 – ISTANBUL 

  Doručak.Slobodan dan.. Mogućnost za noćni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom najvećoj džamiji u Turskoj – ČAMLIDŽA, koja može primiti oko 60 hiljada vjernika.  Prelijep panoramski pogled na Istanbul noću, zatim odlazak  do Watergardena. Prostor okružen raznim sadržajima za zabavu,kupovinu i uživanje. Ne propustiti priliku uživati u vodenom vrtu uz muziku, led šou fontana sličnim onima u Dubaiu.Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Nakon toga slijedi povratak u hotel

  08.03.2023 – ISTANBUL 

  Slobodan dan.Pripreme za osmomartovsku zabavu …… ZABAVA UZ MUZIKU UZIVO Noćenje.

  09.03.2023- ISTANBUL

  Nakon doručka, mogućnost fakultatinog izleta obilazak muzeja Panorama 1435. Muzej ”Panorama 1453” je smješten u neposrednoj blizini Topkapi zidina, kapije kroz koju je prvi turski vojnik ušao u Istanbul. Unutar muzeja je ogromna kupola na čijih su 360 stepeni oslikani detalji opsade, koji posjetioce vraćaju u doba ove historijske bitke. Scene mačevanja, bizantinskih strijelaca kako odapinju strijele sa zidina, vojnika kako saljevaju vruć katran niz zidine, divovske sprave osmanske vojske za razbijanje zidova i na stotine drugih prizora su pravi praznik za oči. U pozadini su replike topova korištenih za razbijanje zidova, a na zapadnoj strani se može uočiti i sam sultan. Jašući na konju, Sultan Mehmet II satire jednog od plemića, dok sa turobnim zadovoljstvom gleda rušenje zidova.

  U svijetu postoji oko 30 panoramskih muzeja. Ovo je najveći od njih, a ujedno i prvi koji nudi kompletnu panoramu. Jedna od značajnih činjenica je i ta što je muzej lociran na samom mjestu događaja. Mogučnost posjete Cisterna bazilike tj. “Potopljena palača” ili “Potopljena cisterna” je najveća od nekad nekoliko stotina cisterni ispod grada Istanbula u današnjoj TurskojSlobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  10.03.2023 – ISTANBUL- BiH

  Doručak. Napuštanje hotela oko 09.00h. Polazak prema Edirnama – obilazak grada u pratnji vodiča: Selimija džamija, Arasta bazar… Slobodno vrijeme za kupovinu. Nastavak putovanja kroz Bugarsku prema Srbiji.

  11.03.2023 – ISTANBUL- BiH

  Dolazak na odredište u podnevnim satima. 

  • prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe),
  • 5 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu u oblasti LALELI
  • posjeta Edirnama: džamija Selimija, Arasta bazar…
  • pratilac putovanja ispred agencije
  • troškove pripreme i organizacije
  • fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike
  • obavezno putničko-zdravstveno osiguranje: 16,00 KM
  • boravišna taxa 10 KM za sve dane boravka
  • Doplata za 1/1 sobu: 30,00 KM/dan/osoba

  Fakultativni izleti/ odvojeno:

  • ISTANBUL LOCO U PRATNJI LOKALNOG VODIČA – 10 EUR
  • POSJETA CISTERNI BAZILIKA – 15 EUR
  • Krstarenje BOSFOROM + ORTAKOY+ EYUP+PIERRE LOTTI– 30 EUR
  •  DŽAMIJA CAMLICA + WATERGARDEN – 25 EUR
  • muzej panorama 1435 – 15 eur
  • PAKET SVIH IZLETA : 90 EUR
  • OSMOMARTOVSKA ZABAVA CIJENA NAKANADNO CE BITI OBJAVLJENA

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 150 dana od dana polaska na putovanje.

  Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.
            U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja     
            najkasnije 5 dana prije polaska.