JESEN

             facebook

MALTA AVIO

MALTA - AVIO

MALTA

SARAJEVO – ISTANBUL – LA VALETA
Sastanak putnika na aerodromu u Sarajevu 2 sata prije leta Let na relaciji Sarajevo – Istanbul (TK1022) u 09.00h. Slijetanje u Istanbul 11.50h. Polijetanje aviona za Maltu u 16.40h (TK1371). Po dolasku na aerodrom u La Valeti odlazak do hotela. Smještaj u hotel u turističkom naselju St. Julian’s. Slobodno vrijeme predviđeno za odmor i šetnju. U neposrednoj blizini hotela nalaze se odlični kafići, noćni klubovi i izvanredni restorani. Ovaj dio Malte karakteriše vrlo živa mediteranska atmosfera i nadaleko čuveni sjajan noćni provod. Noćenje.

VALLETTA, GOZO, VITORIOSA – MOSTA – MDINA – MARSAXLOK

Doručak. Slijedi obilazak glavnog grada, koji su osnovali Malteški vitezovi Svetog Jovana, a koji će Vas ostaviti bez daha. Obilazak započinjemo odlaskom do nekadašnjeg odbrambenog bedema La Valete, a danas parka Baraka, odakle se pruža najljepši pogled na najveću prirodnu luku Malte i tri historijska poluostrva. Nakon foto pauze i priče o velikoj opsadi Malte 1565. Godine, Prolazimo pored Auberge de Castille, preliljepe barokne palate, nekada sJedište vitezova Kastilje, a danas sjedište premijera Malte. Šetamo između romantičnih palata i stižemo do trga Kraljevskog pozorišta i centralnog šetališta ulice Republike. Centralnom šetališnom ulicom prolazimo kraj niza historijskih spomenika, pored Ko-katedrale posvećene Svetom Jovanu, u kojoj se nekada nalazila ikona Filermosa, a koja i dalje ima svoj oltar (preporučujemo ulazak u unutrašnjost Ko-katedrale, po mnogima jedan od najljepših enterijera na svijetu), a za kraj šetnje prolazimo pored biblioteke, gdje se nalazi čuveni Caffe Cordina, sve do Trga Svetog Đorđa gdje se danas nalazi palata Predsjednika Malte i muzej oružja. Slobodno vrijeme za ispijanje kafe, šetnju po prelijepom gradu iz XVI vijeka, ulazak u neki od mnogobrojnih muzeja ili crkvi. Nastavak obilaska Malte odlaskom do Slijeme. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom prelijepom gardu, sa predivnim šetališnim zonama ili fakultativni odlazak na dvočasovno krstarenje po čuvenoj luci Malte, koja je jedna od najvećih i najljepših na Mediteranu… Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

Fakultativni odlazak do egzotičnog zelenog ostrva – Gozo, omiljenog izletišta maltežana. Krstarenje i posjeta ostrvu, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i historijskim znamenitostima. U okviru izleta predvidjena je i posjeta glavnom gradu ostrva – Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo… odlazak do romantičnog zaliva gde je predviđeno slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ostavljamo odlazak do geološkog čudesnog predjela, gde su se snimali mnogi filmovi, koje će vas ostaviti bez daha.

 

Cjelodnevni fakultativni obilazak ostrva. Obilazak započinjemo posjetom Vitoriosi, jednom od tri historijska grada gdje su malteški vitezovi imali svoje lođe i crkve, prije izgradnje La Valete polovinom XVI vijeka. Šetnja pravim lavirintom uskih ulica, koje nas vraćaju u slavnu historiju grada. Izlet nastavljamo vožnjom do Moste, gde posjećujemo Crkvu sa trećom najvećom kupolom na svijetu, u koju je tokom bombardovanja ostrva u II svjetskom ratu, moćnu kupolu probila bomba  njemačkog bombardera i divnim čudom nije eksplodirala. Kraća vožnja do srednjovjekovnog grada Mdina – „Gradu tištine“ u kojoj živi još svega 300 aristokratskih porodica, potomaka malteških vitezova. Za kraj obilaska predviđen je odlazak do slikovitog ribarskog mjesta Marsaxlok, slobodno vrijeme.

 

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, plaže, bazene i sunce za potpuni doživljaj Malte.

VALLETTA – ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Transfer na aerodrom. Let na relaciji Valleta – Istanbul u 10.50h (TK1370). Let Istanbul – Sarajevo (TK1025) u 19.20h.  Slijetanje u Sarajevo 20.15h. Kraj programa.

MALTA AVIO - LJETO 2017 - CJENOVNIK

HOTELI LOKACIJA USLUGA TIP SOBE CIJENA PO OSOBI POPUST

DIJETE                     (2-12 god)

POPUST

3. ODRASLA OSOBA

DOPLATE       (soba pogled more osoba/noć) DOPLATE           (za večeru po osobi/noć)
HOTEL PLEVNA 3* ST. JULIANS NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1099,00 KM 30% 10% 25 KM
HOTEL 115 THESTRAND 3* SLIEMA NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1349,00 KM 50 KM 25 KM
HOTEL ALEXANDRA 3*+ ST. JULIANS NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1349,00 KM 40 KM
BE.HOTEL MALTA 4*

SAMO TERMIN 19-26.08.

ST. JULIANS NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1399,00 KM 30% 10% 30 KM 30 KM
RADISOON BLU 4* MALTA ST. JULIANS NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1979,00 KM SAMO AVIO KARTA 10% 60 KM
HOTEL HILTON MALTA 5* ST. JULIANS NOĆENJE SA DORUČKOM DELUXE DVOKREVETNA

POGLED MORE

2349,00 KM 30 KM – EXECUTIVE SOBA
 • Let na relaciji SARAJEVO – MALTA – SARAJEVO (TURKISH AIRLINES)
 • Transfer na relaciji AERODROM – HOTEL – AERODROM
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelima po izboru u 1/2 i 1/3 sobama
 • Prtljag do 30 kg + ručni prtljag do 8 kg
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče
 • Fakultativne izlete
 • Aerodromske takse 350,00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 16,00 KM
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Buena Vista d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Buena Vista d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA d.o.o. Zenica
 • Uslove putovanja u online formi možete pronaći na sljedećem linku: http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja