JESEN

             facebook

PRAG 1.MAJ

PRAG

 

POLAZAK: 28.04.2017
POVRATAK: 03.05.2017

 

HOTEL:FORTUNA WEST 3***

CIJENA: 299,00 KM

CIJENA  ZA 1/1: 389,00 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  (28.04.2017.PETAK) – BIH
  Polazak iz Sarajeva u predvecernjim satima. Polasci iz Zenice, Doboja i Tuzle.  Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju…

  (29.04.2017.SUBOTA)-  PRAG
  …sa dolaskom u Prag u podnevnim satima. Check-in u hotel nakon 14.00h…Slijedi fakultativno razgledanje grada: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tinova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu, Stara židovska gradska kuća, Staronova sinagoga .Slobodno vrijeme .Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za invidiualne aktivnosti ili mogućnosti Fakultativni odlazak u meki od najpoznatijih restorana ili pivnica u Pragu. Noćenje.

  (30.04.2017. NEDJELJA)– PRAG – KRSTARENJE VLTAVOM
  Doručak. Nastavak fakultativnog razgledanja grada započetog prvog dana: Hradčani, Kraljevski dvorac, smjena straže, Predsjednička palata, Katedrala Sv. Vita, crkva Sv. Đorđa, Karlov most, spomenik Karlu IV, Rudolfinum.Slobodno vrijeme. Slijedi fakultativni polazak najednosatnu plovidbuVltavom . Doživite jedinstveni osjećaj krstarenja ovom magičnom rijekom i upoznajte se sa glavnim  znamenitostima grada Povratak u hotel.. Noćenje.

  (01.05.2017.PONEDJELJAK) – PRAG – DREZDEN – PRAG
  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden. Cijelodnevni izlet u Drezden koji je udaljen od Praga 160 km. Dresden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon 2.svj. rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper teprotestantska crkva Frauenkirche. Značajna je i katoličkakatedrala Hofkirche.Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15.st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Povratak u Prag. Noćenje.

  (02.05.2017.UTORAK) – PRAG – BEČ – SARAJEVO
  Doručak. Nakon doručka izlazak iz hotela i polazak ka BiH. Usputna pauza u Beču, te slijedi kraći GRATIS panoramski obilzak grada. Slobodno vrijeme.  Nakon kraćeg odmora u centru grada, nastavak putovanja ka BiH.Noćna vožnja…

  (03.05.2017.SRIJEDA) -BiH
  …sa dolaskom u BiH u ranim jutarnjim satima.

   

  • Prevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama prema programu
  • Smještaj u hotelu FORTUNA WEST 3*** PRAG na bazi 3 noćenja sa doručkom – http://www.hotelfortunawestprague.com/
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Pragu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta.
  • Obilazak Beča
  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, restorane…

   

  • Obilazak Praga /15 EUR
  • Drezden / 25 EUR
  • Krstarenje Vltavom / 15 EUR
  • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje (PZO): 12 KM.
  • Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata)

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.