JESEN

             facebook

SOFIJA – BEOGRAD

SOFIJA – BEOGRAD

POLAZAK:  29.04.2019.
POVRATAK: 02.05.2019.

CIJENA: 189,00 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  29.04.2019. (Ponedjeljak),
  Polazak autobusa u večernjim satima iz Sarajeva ,Zenice ,Doboja i Tuzle. Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju.

  30.04.2019. (Utorak),
  Vožnja prema bugarskoj granici, uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju u podnevnim satima i smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim gradskim prijevozom do centra grada. Večernja šetnja gradom. Noćenje.

  01.05.2019. (Srijeda),
  Doručak. Razgled grada autobusom i pješke: katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, podignuta u čast 200 hiljada ruskih vojnika poginulih u ratu za oslobođenje zemlje,najveća pravoslavna crkva na svijetu, crkva sv.Sofije, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga, Predsjednička palača, Rotunda Sv.Juraja, ruska crkva sv. Nikolaja, Narodno pozorište, crkva sv. Petke Samardžijske, ostaci rimske Serdike. Obilazak džamije Banya Bashi koja potiče iz 16. stoljeća. Sofijska sinagoga je najveća na Balkanu i rađena je kao preslika poznate bečke sinagoge. Slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

  02.05.2019. (Četvrtak),
  Doručak. Odjava iz hotela i povratak za BiH. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju do Beograda. Po dolasku slijedi panoramski razgled  Beograda: Slijedi razgled centra grada pješice: Trg Slavija – Terazije – Trg Republike – knez Mihajlova – Narodno kazalište – Saborna crkva. Slobodno vrijeme za individualne programe. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u na odredište u kasnim večernjim satima.

  • Smještaj u Sofiji u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom
  • Prevoz autobusima visoke turističke klase (tv/video, klima, wc)
  • Kompletna organizacija putovanja kao i stručna vodička služba
  • Obilazak Beograda.
  • Obilazak Sofije 10,00 €
  • Putničko zdravstveno osiguranje 10,00 KM

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.