JESEN

             facebook

RIM-AVIO

RIM-AVIO

POLAZAK:  30.12.2018.
POVRATAK: 03.01.2019.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA DO 11.11.2018.

HOTEL Holiday Inn Aurelia 4* ili sličan – 699,00 KM 

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA DO 12.11.2018.

HOTEL Holiday Inn Aurelia 4* ili sličan- 799,00 KM 

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  30.12.2018. (NEDJELJA) – SARAJEVO – DUBROVNIK – RIM

  Transfer autobusom na relaciji Sarajevo – Dubrovnik sa polaskom ispred Zemaljskog muzeja u 04.00h. Okupljanje na aerodromu Ćilipi 2 sata prije leta za Rim. Prijava na let. Polijetanje za Rim u 11:45h. Slijetanje u Rim u 13:00, transfer do hotela. Zajednički odlazak u grad i prvi dio fakultativnog razgledanja Rima u pratnji vodiča: Colloseum, Forum Romanum, via Fori Imperiali, brdo Kapitol, piazza Venezia. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

  31.12.2018. (PONEDJELJAK) – RIM – VATIKAN

  Doručak. Nakon doručka ne propustite mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon kao i boemska atmosfera Trga Navona sa fontanom Četiri Rijeke. Popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti, a veče za pripremu i veličanstven doček Nove godine na rimskim trgovima i ulicama gdje se kreira nevjerovatna atmosfera do kasno u noć. Noćenje.

  01.01.2019. (UTORAK) – RIM – TIVOLI

  Doručak. U jutarnjim satim polazak na fakultativni obilazak Tivolija, malog mjesta pored Rima, i obilazak Hadrijanove vile. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog izleta putevima imeratora i gladijatora sa ulaskom i obilaskom Colloseuma i Rimskih foruma. Slobodno vrijeme. Noćenje .

  02.01.2019. (SRIJEDA) – RIM

  Doručak. Drugi dio razgledanja Rima fakultativno u pratnji vodiča: dvorac Anđela, most Anđela, piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, piazza Spagna, španske stepenice… Slobodno poslijepodne za uživanje u centru Rima. Noćenje

  03.01.2019. (ČETVRTAK) – RIM – DUBROVNIK – SARAJEVO

  Doručak. Polazak iz hotela u 11:30 prema aerodromu. Prijava na let, te polijetanje prema Dubrovniku u 15:15 sati. Slijetanje u Dubrovnik u 16:30. Transfer autobusom do Sarajeva.

  • Transfer autbusom na relaciji Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo
  • Avio prijevoz na relaciji Dubrovnik – Rim – Dubrovnik
  • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Rimu
  • Smještaj u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2, 1/3 sobama
  • Kompletna organizacija putovanja u pratnji vodica tokom cijelog putovanja
  • Aerodromske takse 195,00 KM
  • Putničko zdravstveno osiguranje 10,00KM
  • Boravišna taksa: 4* – 6€ po osobi po danu i plaća se na recepciji hotela
  • Fakultativni izleti
  • Doplata za doručak u mobilnim kućicama na upit
  • Doplata za 1/1 sobu 230,00KM

  FAKULTATIVNI IZLETI:

  1. Razgled Rima u pratnji vodiča
  2. Vatikanski muzeji
  3. Tivoli
  4. Koloseum i rimski forumi

  NAPOMENE:

  • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranzmana u slucaju da su smjesteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomocnim lezajevima.
  • Popust za trecu osobu na pomocnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranzmana.
  • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
  • GRAND TOURS nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
  • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u novogodisnjoj sezoni mogu biti otežani.
  • GRAND TOURS d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
  • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Putničke agencije GRAND TOURS d.o.o. iz 2014. godine, a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku : http://grandtours.ba/usloviputovanja/

   

  VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

  IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

  CLAN 4.

  “…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja –  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

  Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”