JESEN

             facebook

TIRANA-DRAC

TIRANA

 

POLAZAK: 09.03.2017 
POVRATAK: 12.03.2017

 

HOTEL:4****

CIJENA: 178 KM

DOPLATA  ZA 1/1: 30 KM/DAN

POPUSTI ZA DJECU DO 5 GOD: 50%
POPUSTI ZA DJECU DO 12 GOD: 3O%

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  Četvrtak, 09.03.2017. BiH
  Polazak iz BiH u večernjim satima. Noćna vožnja prema Crnoj Gori – Albaniji.

  Petak, 10.03.2017. Tirana
  Dolazak u Tiranu u  ranim jutarnjim satima. Predlažemo uz pratnju lokalnog vodiča fakultativno razgledanje grada Tirane – osnovanog 1614. godine od strane Sulejman Paše Mulleta na Dajti planini. Posjetit ćemo i obići Historijski Nacionalni Muzej, Gallery of Fine Arts, Edhem begovu dzamiju, Sahat kulu, te ćemo prošetati duž glavnog trga gdje ćemo imati priliku vidjeti mnoge jako bitne državne institucije. Check in u hotel. Slobodno vrijeme. Ljudi u Tirani su prijatni i susretljivi. Grad je interesantan iako nema mnogo turističkih znamenitosti i atrakcija. Novi, poslovni dio grada je moderan, sa čelično-staklenim zgradama sa preko 20 spratova… Administrativni dio grada uglavnom sačinjavaju „socrealistički dinosaurusi“ po ugledu na sovjetske betonjerke… Noćenje.

  Subota, 11.03.2017.  Drač
  Doručak. Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Durres (Drač) – jedan od najstarijih Romanskih gradova i najveće luke u Albaniji. Drač je grad i luka na obali Jadranskog mora, 33 km zapadno od Tirane, jedan je od najstarijih gradova u Albanij. Njegov strateški značaj uveliko je određivao sudbinu cijele Albanije. Nalazi se na samom ulazu u Jadransko more, a to mu je davalo veliki značaj u historiji. Danas je Drač lijep grad sa 114.000 stanovnika, koji u svijetu slovi za jak turistički centar na Balkanu i najveća je luka u Albaniji. Ispod starog grada razvio se novi dio sa modernim stambenim naseljima, bulevarima i šetalištima. Nekoliko feribota (trajekta) saobraća svaki dan sa Italijom. Na južnom dijelu, uz plažu, izgrađeno je mnogo hotela po najmodernijim svijetskim standardima. Ovdje ćemo imati priliku da napravimo razgled grada, te da posjetimo arheološko nalazište – Amfiteatar koji je najveći na Balkanu, kapaciteta 15-20 000 ljudi. Slobodne aktivnosti prije povratka za Tiranu. Noćenje u hotelu.

  Nedjelja, 12.03.2017. Skadar – BiH
  Doručak. Check out i polazak prema BiH. Pauza i razgledanje Skadra. Skadar je grad sa uskim krivudavim ulicama omeđenim visokim zidovima i se veoma živom uličnom trgovinom. Posjeduje jedinstvenu atmosferu i duh po kome je prepoznatljiv, a nalazi se na veoma interesantnom i pogodnom terenu. Sa jedne strane nalazi se Skadarsko jezero a sa druge dvije rijeke Bojana i Drim. Ako se uzme u obzir i da Jadransko more nije daleko odavde, može se zaključiti da je Skadar grad na savršenoj poziciji. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, shopping ili ručak, nakon čega slijedi polazak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

  • prijevoz  autobusom visoke turističke klase,
  • smještaj u hotelu 4**** na bazi 2 noćenja s doručkom,
  • razgledanja prema programu,
  • pratilac grupe tokom putovanja,
  • pripremu, organizaciju i garanciju putovanja
  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tokom razgledanja
  • putničko zdravstveno osiguranje 8,00 KM/putnik
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom,
  • Troškove lične prirode (piće,dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).

  (Neobavezne doplate)

  • Tirana panoramica – 15 €/osoba
  • Drač – 15 €/osoba

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.