JESEN

             facebook

TOSCANA + CINQUE TERRE 3BB

TOSCANA + CINQUE TERRE 3BB

29.04. – 05.05.2023

30.05. – 04.06.2023

CIJENA ARANŽMANA 339 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ –BANJA LUKA….
  Polazak iz Sarajeva u večernjim satima plato željezničke stanice. Polazak iz SARAJEVA , VISOKOG, KAKNJA ,ZENICE,ŽEPČA,MAGLAJA.DOBOJA,BANJA LUKE I GRADIŠKE. Mogućnost polaska iz TUZLE, LUKAVCA,GRAČANICE.Noćna vožnja kroz BiH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe.

  BOLOGNA – MONTECATINI TERME
  Dolazak u Bolognu GRATIS obilazak grada nauke i umjetnosti poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli… Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje malog ali šarmantnog gradića. Noćenje.

   FIRENZA –
  Doručak. Nakon doručka sastanak grupe i FAKULTATIVNO polazak za Firenzu – glavni grad Toscane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova na svijetu i koji je višestruko utjecao na razvoj europske kulture, umjetnosti, filozofije, mode, itd. Razgled grada uz pratnju vodiča: Palazzo Medici, Duomo e Battistero, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Santa Croce, Casa di Dante… Slobodno vrijeme u Firenzi za individualne aktivnosti. Odlazak u shopping centar Gigli.Povratak u hotel. Noćenje.

  CINQUE TERRE
  Doručak. Nakon doručka cjelodnevni fakultativni izlet do “Cinque Terre”, park prirode na uskom dijelu Ligurianske obale na kojem je smješteno pet gradića uokvirenih strmim stijenama. Danas se do nacionalnog parka stiže vozom. Vožnja autobusom duž veličanstvene stjenovite obale do La Specie, gdje je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja. Riomaggiore je prvo naselje sa strane La Specie. Grad leži duž potoka Madjore na stjenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra.Odlazak do drugog sela Manarola, koje je izgrađeno dijelom uz more, a dijelom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. stoljeća.. Monterosso al Mare je najstarije naselje podjeljeno na dva dijela srednjovjekovnom kulom Aurora. Novi dio grada, Fegina, je najposjećeniji turistima, ima veliki broj hotela i restorana. Feginom dominira poznata statua Neptuna, boga mora. U Monterossu se nalazi najveća plaža pa je ujedno i najposjećenije naselje. Slobodno vrijeme u svakom od naselja. U predvečernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

  PISA – BIH
  Doručak. Check out iz hotela. Fakultativni polazak prema Pisi. Po dolasku obilazak u pratnji pratioca grupe,, do Campa dei Miracoli – „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima poslije ponoći / jutarnji sati narednog dana.

  – prijevoz autobusom visoke turističke klase
  – smještaj u hotelu 3* u Montecatini Termama u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom
  -troškovi organizacije putovanja i pratioca putovanja
  -GRATIS OBILAZAK BOLONJE

  – obavezno putno zdravstveno osiguranje 15 KM po osobi (od 65god 25 KM)
  – fakultativni izleti: Firenza (40 EUR), Pisa(30 EUR), Cinque Terre- obilazak 3 sela (Riomaggiore,Manarola,Monterosso-50EUR) 

  Svi izleti u pratnji stručnog vodiča.

  * Paket izleta 100 Eura


  – lokalna turistička taksa 4 KM po noći/ 12 KM

  -Doplata za 1/1 sobu 40 KM PO NOĆI
  – doplata za posebno birano sjedište 50KM
  – ulaznice u muzeje i druge turističke objekt

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.

  Kalkulacija rađena na bazi 40 osoba.
            U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja     
            najkasnije 5 dana prije polaska