JESEN

             facebook

ISTANBUL BURSA

ISTANBUL BURSA

POLAZAK: 16.10.2018.
POVRATAK: 22.10.2018

HOTEL CIJENA 1/3 CIJENA 1/2 CIJENA 1/1
HOTEL 3/4 **** 309,00 KM 309,00 KM 429,00 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  10.2018. / UTORAK / SARAJEVO – ISTANBUL

  Polazak sa dogovorenog mjesta u 10:00 h. Vožnja kroz BiH, Srbiju, Bugarsku.

  10.2018. / SRIJEDA / ISTANBUL

  Vožnja kroz Tursku. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Kratka šetnja i slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi palata..). Smještaj u hotel u 14h. Nakon odmora, u 18 h Slijedi fakultativni izlet Marmaray, Azijski dio istanbul, Uskudar, i Taxi, Istiklal ulica prepune prestižnih butika, restorana, kina, najraznovrsnijih trgovina, umjetničkih galerija, kafića i pubova te klubova sa muzikom uživo. Povratak u hotel. Noćenje.

  10.2018. / ČETVRTAK / ISTANBUL

  Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Djevojačka kula…) Fakultativno: miniaturk muzeju – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje     predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom   i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvenaEjupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Povratak u hotel.

  19.10.2018. / PETAK / ISTANBUL

  Doručak, fakultativno cjelodnevni izlet u Bursu…(nekad zvana Brusa) je grad u sjevernozapadnoj Turskoj, administrativni centar Provincije Bursa, u regiji Marmara. Bursa je bila prijestolnica Osmanskog carstva između 1326. – 1365. U to vrijeme zvali su je Hüdavendigar (Božji dar), danas je zovu Yeşil Bursa (Zelena Bursa) zbog brojnih parkova i gustih šuma koje okružuju grad. Bursa je neraskidivo povezana sa planinom Uludağ koja je danas pozato tursko skijalište. Prilika da posjetite turbeta Osmana i Orhana Gazi, sat kulu, pijacu svile Koza Han i još mnogo toga… Povratak u hotel… Noćenje…

  10.2018. / SUBOTA / ISTANBUL

  Doručak, slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, shopping… ili fakultativni izelet u Dolmabahce Palatu. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet: tursko veče, CLUB GAR sa trbušnim plesačicama i večerom. Povratak u hotel i noćenje.

  10.2018. / SUBOTA / ISTANBUL

  Doručak, slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, shopping… ili fakultativni izelet u Dolmabahce Palatu. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet: tursko veče, CLUB GAR sa trbušnim plesačicama i večerom. Povratak u hotel i noćenje.

  • prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, CAffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe),
  • 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 3***/4**** u oblasti LALELI,
  • troškove pripreme i organizacije,
  • kratka posjeta Edirnama…
  • pratioc putovanja.
  • fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike,
  • Individualne troškove za vrijeme putovanja
  • PZO: 14,00 KM/osoba
  • doplatata 1/1 sobu: 30,00 KM/osoba/dan

  Fakultativni izleti:

  – Topkapi (Samo Selamlik) – 15 EUR
  – Aya Sofiya – 20 EUR
  – Dolmabahce (Samo Selamlik) – 15 EUR
  – Krstarenje Bosforom – 15 EUR
  – Tursko veče (GAR) – 35 EUR
  – Miniaturk + Eyup (sa uključenim ulaznicama) – 15 EUR
  – Uskudar+Marmaray+Djevojačka kula (sa uključenim ulaznicama) – 25 EUR
  – Bursa (cjelodnevni izlet) – 35 EUR

  – Prijavni list
  – Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 150 dana od dana polaska na
  putovanje.
  – Nosioci CRO putovnice obavezno moraju vizirati putovnice u Ambasadi R Turske ili on-
  line sistemom.