JESEN

             facebook

SICILIJA

SICILIJA

POLAZAK: 23.06.2018.
POVRATAK: 28.06.2018.

CIJENA: 379,00 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  23.06.2018 Polazak u jutarnjim satima iz Zenice,Visokog i Sarajeva.Vožnja kroz BiH i Crnu Goru sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.Nastavak putovanja kroz Albaniju.Dolazak u Drač u podnevnim satima,slijedi kratki obilazak grada i slobodno vrijeme za predah i kafu.Odlazak do luke i ukrcavanje na brod na relaciji Drač-Bari.Smještaj u kabine.Noćenje.

  BARI-KATANIA 24.06.2018 Dolazak u Bari u 07.00 h,nastavak putovanja uz kraće pauze .Slijedi ukrcavanje na trajekt i plovidba do Sicilijanskog grada Mesine a zatim nastavak do Katanije.Smještaj u hotel. Noćenje.

  KATANIA – TAORMINA – ETNA 25.06.2018 Doručak.Nakon doručka preporučujemo fakultativni odlazak u Etnu I Taorminu. Voznja za Etnu, najvišem evropskom vulkanu, do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (kraterSivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Nastavak vožnje do Taormine, najljepšeg gradića na Siciliji, smještenog u podnožju planineTauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom uz obilazak znamenitosti. Povratak u Kataniu. Organizovano razgledanje Katanije sa nasim vodičem (pješačka tura). Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralnitrg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata (Bazilike Sv. Agate), brojnebarokne palate, teatar Bellini I Piazza Bellini, Via Etnea, Piazza Universita, Piazza Stesiscoro… Povratak u hotel. Noćenje.

  KATANIA – SIRAKUZA 26.06.2018 Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Sirakuze. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada prebogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju crkva Santa Maria delle Lacrime (SuzneBogorodice), lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovogtrga), Tempio di Apollo (Apolonovhram) kao i trg Katedrala, možda i najljepši trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Slobodno vrijeme. Povratak u Kataniju. Noćenje.

  KATANIA 27.06.2018 Doručak.Odjava iz hotela vožnja uz kraće pauze kroz Italiju.Nastavak putovanja kroz Sloveniju.

  BIH 28.06.2018 Nastavak putovanja kroz Hrvatsku i BiH.

  • prijevoz autobúsom visoke turističke clase
  • 1 noćenje na brodu na relaciji Drač-Bari kabine 1/2 i 1/3
  • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Kataniji u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
  • Kompletnuo organizaciju putovanja uz stručne vodiče
  • Fakultativne zlete i eventualne ulaznice za muzeje
  • Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – htl 3*
  • LOKALNA TURISTICKA TAXA – (plaća se po osobi po noćenju u gotovini na recepciji
   hotela).
  • Putnicko zdravstveno osiguranje 2 KM/dan/osoba

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.