JESEN

             facebook

JANUARSKA COKOLADNA AVANTURA GRAZ

JANUARSKA ČOKOLADNA AVANTURA GRAZ

POLAZAK: 14.1.2022.
POVRATAK: 16.1.2022.

CIJENA ARANŽMANA: 189 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  Petak, 14.01.2022 – BiH 

  Polasci iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Maglaja, Doboja, Gracanice, Lukavca, Tuzle, Banja Luke i Gradiske. Noćna voznja preko Zagreba, Maribora do Graza.

  Subota, 15.01.2022 – Graz – Riegersburg

   U jutarnjim satima dolazak u shopping-centar Seiersberg nadomak Graza. Prilika da uzivate kupujući u jednom od najvećih trznih centara u Austriji. Dolazak u Graz u 14.00. Smještaj grupe u hotel . 

  Nakon odmora odlazak do tvornice čokolade Zotter u mjestu Riegersburg. Tvornica je izvana »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama te keramičku kašiku za konzumiranje čokoladnih smjesa. Prva stanica u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će Vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati… Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku kašiku te probati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. No, na sljedećim stanicama iz staklenih fontana na konzumiranje Vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade. Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku kašiku i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami sa odabirom nekog od okusa koji Vam se nude na probu. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike probati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati… Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije.. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

  Nedjelja 16.01.2022 – Graz – Zagreb – BiH 

  Doručak. Check out iz hotela. Obilazak Graza, grada čija je historijska baština uvrštena na popis UNESCO-ve zaštićene baštine i koji je bio Europski glavni grad kulture 2003 godine. Tamo ćemo prošetati njegovim tradicionalnim i modernim ulicama i uživati u vrhunskim atrakcijama poput gradske ljepotice Landhaus, velebne Gradske vijećnice na glavnom gradskom trgu, historijskog \”gradeca\” – Schlossberg, ekscentričnog Izvanzemaljca i Otoka na Muri te još mnogih drugih. Polazak iz Graza u 13:30. Nastavak putovanja preko Šentilja, Maribora do Zagreba. Mogućnost zadrzavanja u Shopping centru WEST GATE. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

   – Prevoz modernim turističkim autobusom

   – 1 noćenje sa doručkom u Grazu u hotelu 3 * 

  – Kompletna organizacija putovanja i pratilac grupe 

  – Obilazak Graza u pratnji vodiča – posjeta tvornici čokolade Zotter

   – Putničko-zdravstveno osiguranje: 6 KM

   – Doplata za jednokrevetnu sobu: 50 KM

  Sve informacije i rezervacije na

  + 387 32 405 444

   + 387 61 899 198 – Viber/WhatsApp

  ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 45 PUTNIKA. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana prije datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije GRAND TOURS od 2014.godine.

  ZA OVO PUTOVANJE VAŽI 2G PRAVILO :

  – DOKAZ O VAKCINACIJI

  ILI 

  – DOKAZ O PREBOLOVANOM COVIDU