JESEN

             facebook

SICILIJA 1.MAJ

SICILIJA

 

POLAZAK: 29.04.2017
POVRATAK: 03.05.2017

 

HOTEL: Mediterraneo 3*** – Catania

CIJENA: 849,00 KM

CIJENA  ZA 1/1: 1049,00 KM

 

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  / SUBOTA / 29.04.2017. – SARAJEVO – DUBROVNIK –  MALTA(tehničko slijeanje) – SICILIJA (CATANIA)
  Sastanak putnika ispred zemlajskog muzeja u Sarajevu u dogovoreno vrijeme. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Kataniu. Tehničko slijetanje na Maltu. Nastavak leta prema Sicliji. Dolazak na Siciliju. Nakon pasoške kontrole odlazimo do Catanie. Smještaj u hotel. Slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz historiju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Noćenje.

  / NEDJELJA /  30.04.2017. –  CATANIA – TAORMINA – SAVOCA
  Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoca. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoca. Selo je popularnost steklo i zbog legendarnog filma “Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu – najveća turistička atrakcija Sicilije. Taormina je smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim historijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.  Slobodno vrijeme. Noćenje.

  01.05.2017. – CATANIA – ETNA – SHOPPING OUTLET
  Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu – najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Polazak ka Outlet Sicilija, najveći šoping centar na ostrvu gdje svoje radnje imaju najveći modni kreatori Italije. Slobodno frijeme za šoping. Povrtak u Kataniu. Noćenje

  02.05.2017. – CATANIA – SIRAKUZA NOTO
  Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu. Obilazak Nota. Slobodno vrijeme. Povratak u Kataniju. Noćenje.

  03.05.2017. –  CATANIA – MALTA(tehničko slijetanje) – DUBROVNIK – SARAJEVO
  Doručak. Slobodno vrijeme. Odlazak na aerodrom. Polijetanje za Dubrovnik. Tehničko slijetanje na Maltu. Nastavak leta prema Dubrovniku .Po slijetanju u Dubrovnik, nastavak putovanja za Sarajevo. Kraj programa.

  • 4 noćenja sa doručkom u hotelu Mediterraneo 3*** – Catania
  • Charter let na relaciji Dubrovnik – Catania – Dubrovnik
  • Prtljag, kofer do 15 kg + ručni prtljag do 8 kg
  • Transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
  • Transfer autobusom na relaciji Sarajevo-Dubrovnik-Sarajevo
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče
  • Aerodromske takse 150 KM (plaćaju se u agenciji),
  • Fakultativne izlete
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 200 KM
  • Putničko-zdravstveno osiguranje: 10 KM
  • Lokalnu turističku taxu u iznosu od cca 5 EUR po osobi (plaća se na recepciji hotela)

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.

  OPIS HOTELA

  Hotel Best Western Mediterraneo 3*+ se nalazi u samom centru Katanije. Do glavne ulice, Via Etnea, stiže se za samo nekoliko minuta laganom šetnjom. Ocjena hotela od strane putnika na booking.com-u je 8.5 što ga svrstava među najbolje ocijenjene hotele u gradu.

  NAPOMENE:

  • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
  • Grand Tours d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
  • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
  • Grand Tours d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
  • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA putničke agencije GRAND TOURS