JESEN

             facebook

PROVANSA

PROVANSA

POLAZAK: 27.04.2018.
POVRATAK: 04.05.2018.

HOTEL Cijena ½ soba Cijena 1/1 soba
Hotel 3* 689,00 KM 959,00 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  (27.04.2018. PETAK) – BiH

  Polazak ispred zemaljskog muzeja u Sarajevu u poslijepodnevnim satima. Slijedi noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije…

  (28.04.2018. SUBOTA) – VERONA – ALESANDRIJA

  Dolazak u Veronu u jutarnjim satima i obilazak grada: piazza Bra, Arena, Piazza del Erbe, Casa di Giullieta… Nastavak vožnje prema Alesandriji. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodo vrijeme. U večernjim satima zajednička šetnja do centra grada.Noćenje

  (29.04.2018. NEDELJA) – ALESANDRIJA – AIX EN PROVENCE –  MARSEJ 

  Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Aix en Provansu, poznati univerzitetski grad koji je vijekovima prijestolnica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Pol Sezan. Poznat je i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima. Obilazak Aix-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras…Nastavak putovanja za Marsej, drugi po veličini grad u Francuskoj, ujedno i najveća i najvažnija luka u zemlji. Smeštaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

  (30.04. PONEDELJAK) – MARSEJ – AVIGNON – NIM – MARSEJ

  Doručak. Panoramski obilazak Marseja: istorijski centar grada – stara luka sa tvrđavama Sv.Nikole i Sv.Jovana, Gradska kuća, obilazak čuvene ulice Canabiere…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svijetu, most Sv.Benezea… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Nim, grad koji ima bogatu istoriju još iz doba Rimljana. Po dolasku obilazak grada: Arena, vrt fontana sa Dijaninim hramom i   statuama, Maison Carre-hram koji je posvećen imperatoru Avgustu…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Marsej. Noćenje.

  (01.05. UTORAK) – MARSEJ – SAN REMI – LE BO – ARLES – MARSEJ

  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska prelijepih provansalskih sela. Odlazak do San Remija, gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio nevjerovatne 143 slike. Obilazak San Remija: Nostradamusova kuća, Nostradamusova fontana, Katedrala, Gradska kuća…Nastavak putovanja za Le Bo, gradića koji je smješten na stijeni. Obilazak grada: crkva Sv.Vinsenta. Šetnja gradićem do tvrđave Le Bo u kojoj je smješten veliki broj prelijepih kafeterija i radnji sa suvenirima. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Arl – grad u kome je Vinsent Van Gog proveo posljednje godine svog života. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živio Van Gog. Povratak u Marsej. Noćenje.

  (02.05. SRIJEDA) – MARSEJ – MILANO

  Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Milano, drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  (03.05. ČETVRTAK) – MILANO – JEZERO KOMO

  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji…Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. Povratak u Milano. U poslijepodnevnim satima polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Sarajevu.

  (04.05. – PETAK) – BiH

  Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima.

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
  • Smještaj u hotelu 3* u Alesandriji na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
  • Smještaj u hotelu 3* u Marseju na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
  • Smještaj u hotelu 3* u Milanu na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
  • obilaske prema programu (Verone, Aix en Provans, Marsej, Milano)
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta
  • Putničko zdravstveno osiguranje 16 KM
  • Gradske taxe u hotelu u Alesandriji 2 EUR po osobi/noć
  • Gradske taxe u hotelu u Marseju 2 EUR po osobi/noć
  • Gradske taxe u hotelu u Milanu 5 EUR po osobi/noć
  • Fakultativne izlete
  • Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
  • Ulaznice u muzeje i kulturno-historijske objekte

  FAKULTATIVNI IZLETI:

  • Avinjon – Nim – 30 €
  • San Remi – Le Bo – Arl – 30 €
  • Jezero Komo – 20 €
  • Vožnja brodom po jezeru Komo – 15 €

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.