JESEN

             facebook

699KM

SICILIJA


PROGRAM PUTOVANJACIJENA ZA HOTEL SA 3***
FIRST MINUTE 699 KM
REGULARNA CIJENA: 799 KM
POLAZAK: 29.12.2016
POVRATAK: 02.01.2017
DANA: 5
NOĆENJA: 4


CIJENA ZA HOTEL SA 4****
FIRST MINUTE 799 KM
REGULARNA CIJENA: 899 KM
POLAZAK: 29.12.2016
POVRATAK: 02.01.2017
DANA: 5
NOĆENJA: 4

 


1.DAN

Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Check-in i obavljanje pasoskih i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Kataniu. Dolazak na aerodrom u Kataniji posle cca 90 minuta leta. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela, smještaj). Slobodno vrijeme za odlazak do grada I uzivanje u znamenitostima Via Etnea – pjesacke zone grada Katanije. Noćenje.


2.DAN

Doručak. Nakon doručka preporučujemo fakultativni odlazak u Etnu I Taorminu. Voznja za Etnu, najvišem evropskom vulkanu, do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Nastavak vožnje do Taormine, najljepšeg gradića na Siciliji, smještenog u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom uz obilazak znamenitosti. Povratak u Kataniu. Organizovano razgledanje Katanije sa nasim vodičem (pješačka tura). Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata (Bazilike Sv. Agate), brojne barokne palate, teatar Bellini I Piazza Bellini, Via Etnea, Piazza Universita, Piazza Stesiscoro… Povratak u hotel. Noćenje.3.DAN

3.dan (31.DECEMBAR 2016. – Subota) KATANIA – SIRAKUZA Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Sirakuze. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo u 12h istraživanjem grada prebogate Historije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju crkva Santa Maria delle Lacrime (Suzne Bogorodice), lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Slobodno vrijeme. Povratak u Kataniju. Nakon odmora zajednicki odlazak na doček nove godine na nekom od gradskih trgova. SRETNA NOVA GODINA. Noćenje.


4.DAN

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Palermo. Ne propustite šansu da posjetite sicilijansku prestonicu Palermo. Osjetite kulturno istorijsko bogatstvo grada starog preko 2700. godina. Oduševiće Vas raskošna Katedrala iz XII vijeka, Palazzo dei Normani (Normanska Palata), a potom i živa atmosfera starog Quattro Canti (Trga četiri ugla). Nakon dobrog zalogaja uz poznata sicilijanska vina u nekom od autentičnih restorana, istražite Teatro Massimo (Najveći Teatar), Chiesa di San Domenico (Crkvu svetog Dominika) i za kraj uživajte u Garibaldijevom vrtu ili možda laganoj šetnji kraj mora. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.


5.DAN

Doručak. Polazak na aerodrom u dogovoreno vrijeme. Check in, pasoske I carinske kontorle. Polijetanje za Dubrovnik. Transfer autobusom do Sarajeva.DODATNE INFORMACIJE
ARANŽMAN OBUHVATA
Transfer autobusom Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo
4 noćenja sa doručkom u hotelu po izboru – 3*** ili 4**** u Kataniji u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
Transfer autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma.
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka na Siciliji te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Aerodromske takse: 195 KM (plaćaju se u agenciji)
Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – htl 3*** – 200 KM, htl 4**** – 300 KM LOKALNA TURISTICKA TAXA – (plaća se po osobi po noćenju u gotovini na recepciji hotela).
Putnicko-zdravstveno osiguranje: 10 KM.
NAPOMENA
Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranzmana u slucaju da su smjesteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomocnim lezajevima
Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije),
Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
Agencija GRAND TOURS nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani. Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u zimskoj sezoni mogu biti otežani. Agencija GRAND TOURS ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja GRAND TOURS , a koji su usklađeni sa UTABIH standardima,
Mole se svi putnici da detaljno pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):
CLAN 4. “…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja – već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično. Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”