JESEN

             facebook

295KM

MILANO


PROGRAM PUTOVANJAI POLAZAK: 29.12.2016
POVRATAK: 03.01.2017
DANA: 6
NOĆENJA: 3
HOTEL: ***
FIRST MINUTE:295KM DO 25.11.2016
REGULARNA CIJENA: 345KM
DOPLATE ZA 1/1: 120KM 


1.DAN

Sastanak grupe u zakazano vrijeme ispred Zemaljskog muzeja. Polasci iz Zenice, Doboja i Tuzle. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.


2.DAN

Po dolasku panoramsko razgledanje Milana – grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i Milanska skala… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti . Noćenje.3.DAN

Doručak. Slobodno vrijeme u Milanu ili fakultativno odlazak u jedan od poznatijih outlet centara SERRAVALLE sa velikim izborom radnji poznatih brendova. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u Milano. Zajednički odlazak u grad na doček Nove 2017. godine. Noćenje.


4.DAN

DORUČAK. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Mogućnost fakultativnog izleta za Švajcarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja za Locarno. Po dolasku u grad na obali jezera Maggiore, šetnja trgom Grande, obilazak crkve San Francesco, palate Conferenca (gdje je potpisan čuveni Locarno pakt 1925.) Slobodno vrijeme, preporuka šetnja promenadom Lungolago. Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.


5.DAN

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Como. Como je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji …Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. U poslijepodnevnim satima povratak u Milano i nastavak puta za BiH. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema BiH.6.DAN

Očekivani dolazak u BiH na mjesto polaska je u jutarnjim satima.DODATNE INFORMACIJE
ARANŽMAN OBUHVATA
Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…)
3 noćenja sa doručkom u hotelu 3***/4**** u široj gradskoj zoni MILANA (sobe 1/3, 1/2).
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Troškovi obaveznog putničkog osiguranja: 2KM/Dan,
Gradska taxa – placa se na recepciji prilikom check in-a (od 3 do 5 EUR-a po osobi po danu)
Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.
Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti
NAPOMENA
Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije),
Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja GRAND TOURS , a koji su usklađeni sa UTABIH standardima,
Mole se svi putnici da detaljno pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA