JESEN

             facebook

299KM

ISTANBUL-AVIO


REDOVNA CIJENA: 299,00 KM
DOPLATE ZA 1/1 – 100,00 KM za sve dana boravka

  REZERVIŠI ONLINE    

PROGRAM PUTOVANJAPOLAZAK: 23.11.2016
POVRATAK: 27.11.2016
DANA: 5
NOĆENJA: 4
HOTEL ★★★★
 


1.DAN

Sastanak grupe na na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul planirano je u 16:20h (broj leta PC730). Dolazak u Istanbul je planiran u 19:10h, slijetanje na Sabiha Gokcen Internacionalni aerodrom. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Noćenje.


2.DAN

Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Navečer fakultativno odlazak u nacionalni restoran, večera, turski folklor, trbušni ples, animacioni program… Povratak u hotel. Noćenje.3.DAN

Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon vožnje po Bosforu nastavak vožnje autobusom do najljepšeg shoping centra u Istanbulu CEVAHIR. Poslijepodne fakultativni obilazak Dolmabašče-a – riznice blaga iz Otomanske imperije. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje.


4.DAN

Doručak. Nakon doručka planirana je posjeta Sultan Ejupu sa Miniaturkom (Turska u malom, gdje imate sve znamenitosti Turske na dlanu i svakako prilika da se uvjerite u raskoš koji ona pruža). Nakon toga odlazak prema Sultan Ejup džamiji (jednoj od ljepših u Istanbulu), slobodno vrijeme za odlazak na vidikovac Pierre Loti, gdje se mozete osvjeziti i uzivati u pogledu na Zlatni rog. Povratak u hotel. Noćenje.5.DAN

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera. Transfer do Sabiha Gokcen Internacionalnog aerodroma. Polijetanje aviona za Sarajevo planirano je u 11:30h (broj leta PC729). Dolazak u Sarajevo je predviđen u 12:30h.


DODATNE INFORMACIJE
ARANŽMAN OBUHVATA
Let na redovnoj liniji PEGASUS na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo,
4 noćenja sa doručkom u hotelu 4**** u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
Transfer autobusom od aerodroma SABIHA GOKCEN do hotela i od hotela do aerodroma SABIHA GOKCEN.
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Aerodromske takse cca175 KM (plaćaju se u agenciji),
Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje: PANORAMSKO RAZGLEDANJE + TOPKAPI PALATA – 35EUR KRSTARENJE BOSFOROM + DOLMABAHCE PALATA– 45 EUR TURSKO FOLKLORNO VEČE – 45EUR EYUP, PIERRE LOTTI, MINIATURK – 25 EUR
Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) 100,00 KM,
Putnicko zdravstveno osiguranje 10 KM
NAPOMENE
Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranzmana u slucaju da su smjesteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomocnim lezajevima.
Popust za trecu osobu na pomocnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranzmana.
Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
GRAND TOURS d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u novogodisnjoj sezoni mogu biti otežani.
GRAND TOURS d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI
IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):
CLAN 4. “…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja – već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično. Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”