JESEN

             facebook

385KM

GENOVA

FIRST MINUTE: 385KM DO 25.11.2016
CIJENA: 425,00 KM
DOPLATE ZA 1/1 120 KM

  REZERVIŠI ONLINE    

PROGRAM PUTOVANJAPOLAZAK: 30.12.2016
POVRATAK: 03.01.2017
DANA: 5
NOĆENJA: 2
HOTEL: ***
 


1.DAN

Polazak autobusa u 17.00 h ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Polasci iz Zenice, Doboja i Tuzle. Vožnja kroz BiH, Hrvatsku i Sloveniju sa kracim pauzama za odmor…


2.DAN

Dolazak u Genovu u poslijepodnvenim satima. Po dolasku smještaj u hotel i razgledanje grada. Panoramsko razgledanje centra grada koji je proglašen djelom svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: Trg de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde – nekadašnja rezidencija duždeva, katedrala San Lorenco, via Garibaldi u kojoj su kuće bogatih đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, via Balbi, Kraljevska palata. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Doček Nove godine na nekom od gradskih trgova. SRETNA NOVA GODINA. Noćenje.3.DAN

Doručak. Polazak za Levanto na fakultativni izlet “CINQUE TERRE”. Vožnja do mjesta Levanto oko (80 km) gdje je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka “Cinque Terre” u ligurijskoj provinciji La Specija. Najzapadnije među njima Monterosa al Mare, leži u sredini malog zaljeva, sa kućama u obliku kula (case – tori) u spletu uskih ulica. Vernaca (Vernazza) je izgrađena na uzvišenju oko crkve sv. Margarite Antiohiske iz XIII-og vijeka u stilu ligurijske gotike. Kornilja (Corgnilla), na brdu okruženom vinogradima, sa oko 300 stanovnika je najmanje i jedino naselje koje se ne spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve sv. Petra mogu se vidjeti ostala četiri naselja. Manarola ima karakteristične odbrambene kule i izgrađena je dijelom uz more a dijelom na brdu oko crkve San Lorenco iz XIV. vijeka. Riomađore (Riomaggiore), najveće među ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stjenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Kraće slobodno vrijeme u svakom od naselja. Povratak vozom u Levanto a zatim autobusom prema hotelu. Noćenje.


4.DAN

Doručak. Check out iz hotela i polazak prema Milanu. Dolazak u podnevnim satima i razgledanje grada: dvorac porodice Sforza, kazalište La Scala, katedrala – Duomo di Milano, galerija Vittorio Emanuele. Šetnja najpoznatijom shopping ulicom Via Montenapoleone. Slobodno vrijeme za ručak i shopping. Nakon pauze preporučamo posjetu muzeju Leonarda Da Vincia ili odlazak s pratiteljem do S.Maria delle Grazie, bazilike u kojoj se nalazi poznata Leonardova „Posljednja večera“. U predvečernjim satima polazak prema BiH.


5.DAN

Dolazak u BiH u podnevnim satima. Kraj programa.


6.DAN

Nastavak vožnje prema BiH. Usputna zadržavanja radi odmora grupe. Dolazak u BIH u podnevnim satima.


DODATNE INFORMACIJE
ARANŽMAN OBUHVATA
Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…),
2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** u okolini Genove u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama
Posjeta Milanu i razgledanje.
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Troškovi obaveznog putničkog osiguranja: 2KM/Dan,
Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.
Gradska taxa, placa se na recepciji prilikom check in-a (od 3 do 5 EUR-a po osobi po danu)
Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.
NAPOMENA
Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije),
Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja GRAND TOURS , a koji su usklađeni sa UTABIH standardima,
Mole se svi putnici da detaljno pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA