JESEN

             facebook

999KM

CATANIA AVIO

01.08. – 08.08.2016. (8 dana – 7 noćenja)
KATANIA – TAORMINA – SIRAKUZA – PALERMO – ETNA

Sicilija je jedinstven prostor sa fascinantnim spojem multikulturalnog stanovništva, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci i Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prekrasnih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vijekova istorije i kulture izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok.  Direktnim letom iz Splita imate mogućnost da ljetne dane provedete na ovako jedinstvenom i čarobnom mjestu.


1.dan (01.08.2016.) – SARAJEVO – KATANIA
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Kataniu. Dolazak na aerodrom u Kataniji posle cca 90 minuta leta. Nakon pasoške kontrole slijedi transfer do grada, smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju do baroknog središta grada. Noćenje.2. – 7.dan (02.08. – 07.08.2016.) – KATANIA – GIARDINI NAXOS – TAORMINA – ETNA
Smještaj na Siciliji, na bazi 7 noćenja u izabranom hotelu.  Slobodno vrijeme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti… Preporučujemo fakultativne odlaske u Etnu i Taorminu. Vožnja za Etnu, najvišem evropskom vulkanu, do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri).  Razgledanje Taormine i šetnja njenim historijskim centrom uz obilazak znamenitosti. Zatim fakultativni izlet do Sirakuze ili izlet za Palermo. Ne propustite šansu da posjetite sicilijansku prestonicu Palermo. Osjetite kulturno – historijsko bogatstvo grada starog preko 2700. godina. Nakon dobrog zalogaja uz poznata sicilijanska vina u nekom od autentičnih restorana, istražite Teatro Massimo (Najveći Teatar), Chiesa di San Domenico (Crkvu svetog Dominika) i za kraj uživajte u Garibaldijevom vrtu ili možda laganoj šetnji kraj mora. Nakon slobodnog vremena ne propustite bajkoviti  Monreale, gradić sa fascinantnom Katedralom iz normanskog perioda i zlatnim mozaicima koji će vas oduševiti.8. dan (08.08.2016.) –  KATANIA – SARAJEVO
Doručak. Napuštanje smještaja. Slobodno vrijeme za uživanje do transfera na aerodrom. Polijetanje za Sarajevo.


FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA
(za uplate avansa od 30% i prijave do 17. Juli 2016.)
Hotel Baia Degli Dei 3* – usluga BB (noćenje sa doručkom) – Giardini Naxos – 999,00 KM + taxe
Hotel San Pietro 3* – usluga HB (polupansion) – Letojanni – 1049,00 KM + taxe
Hotel Sporting Baia 4*- HB (polupansion) – Giardini Naxos – 1049,00 KM  + taxe
Hotel Bay Palace 4* -BB (polupansion) – Mazzaro Taormina Mare – 1339,00 KM + taxeKATALOŠKA CIJENA ARANŽMANA
(za uplate avansa od 30% i prijave od 18. Juli 2016.)
Hotel Baia Degli Dei 3* – usluga BB (noćenje sa doručkom) – Giardini Naxos – 1199,00 KM + taxe
Hotel San Pietro 3* – usluga HB (polupansion) – Letojanni – 1249,00 KM + taxe
Hotel Sporting Baia 4* –HB (polupansion) – Giardini Naxos – 1249,00 KM  + taxe
Hotel Bay Palace 4* – BB (polupansion)- Mazzaro Taormina Mare – 1639,00 KM + taxeCIJENA UKLJUČUJE:

 • Charter let na relaciji Sarajevo– Katania – Sarajevo
 • 7 noćenja u odabranom hotelu, sa odabranom uslugom u 1/2  sobama.
 • Transfer autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma.
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka na Siciliji te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

 


 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

 • Aerodromske takse 175 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Doplatu za POLUPANSION u hotelu Hotel Baia Degli Dei – 100 KM po osobi
 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
 • Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)
 • LOKALNA TURISTIČKA TAXA U IZNOSU OD cca 5€ po osobi koja se plaća u gotovini na recepciji hotela!
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu po osobi
 • Catering (hranu i piće) tokom leta, s obzirom da se radi o niskobudžetnom charter letu.


 

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost splitskog i odredišnog aerodroma) koji u ljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • GRAND TOURS d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije GRAND TOURS d.o.o. Zenica


VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI
IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

ČLAN 4.
“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja –  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.
Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”