JESEN

             facebook

265KM

BEČ


CIJENA: 295,00 KM
DOPLATE ZA 1/1 80 KM

  REZERVIŠI ONLINE    

PROGRAM PUTOVANJA



POLAZAK: 30.12.2016
POVRATAK: 02.01.2017
DANA: 4
NOĆENJA: 2
HOTEL: ***




 


1.DAN

Polazak iz BiH u večernjim satima. Polasci iz Sarajeva, Zenice, Doboja i Tuzle. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju…


2.DAN

…sa jutarnjim dolaskom u Beč, u nekadašnju prijestolnicu dinastije Habsburg. Po dolasku razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistorisches Museum, Kunsthistorisches Museum, MuseumsQuartier, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatza i Stephansdoma. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada. Odlazak u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak do centra grada i doček Nove godine na jednom od gradskih trgova. SRETNA NOVA 2017 GODINA. Povratak u hotel. Noćenje.



3.DAN

Doručak. Nakon doručka polazak do centra i nastavak obilaska grada… Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfer Strasse ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najutjecajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX vijeka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunnu nezaboravnim. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u čuvenu boemsku četvrt Grinzing, gdje možete osjetiti jedinstveni austrijski duh uz tradicionalna jela i muziku. Povratak u hotel. Noćenje..


4.DAN

Doručak. Check-out iz hotela i polazak prema tržnom centru Parnodorf (www.mcarthurglen.com/at/designer-outlet-parndorf/en/). Slobodno vrijeme za shopping cca 2h. Nastavak vožnje prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim narednog dana.



DODATNE INFORMACIJE




ARANŽMAN OBUHVATA
Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…),
Smještaj u hotelu 3*** na bazi 2 noćenja sa doručkom u široj gradskoj zoni Beča
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Beču kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta.




ARANŽMAN NE OBUHVATA
Troškovi obaveznog putničkog osiguranja: 2KM/Dan,
Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.
Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti..




NAPOMENA
Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije),
Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja GRAND TOURS , a koji su usklađeni sa UTABIH standardima,
Mole se svi putnici da detaljno pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA