JESEN

             facebook

699 KM

CATANIA BUS


TERMINI: 06.07 – 18.07 / 13.07  –  25.07 / 20.07 –  01.08 / 27.07 –  08.08.

Sicilija, najveće ostrva Mediterana, sa dugom historijom i očaravajućom prirodom, učiniće Vaše ljetovanje najboljim ikada! Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Kombinacija klimatskih uticaja, konfiguracije obale i srdačnost oko 5 miliona stanovnika osjeća se na svakom koraku. Čarobni gradovi Katanija, Sirakuza, Taormina ili Đardini Naksos pokazaće Vam svo bogatstvo pravog ljetovanja na sicilijanski način.


1.DAN (BIH)
Polazak iz BiH u dogovoreno vrijeme. Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi pauze i odmora.2.DAN (ITALIJA –RIM)
Poslijepodnevni dolazak u Rim i  obilazak Rima: Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli (Crkvu Sv. Petra u lancima) sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta – grandioznog Koloseuma, Arco di Constantino, Foro Romano kao središta društvenog života antičkog Rima, Piazza Campidoglio (Kapitolskim brdom i istoimenim trgom), kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Piazza Venezia, Fontana di Trevi i Piazza di Spagna. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel i noćenje.3.DAN (RIM – SICILIJA) 
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, pinakotekom, papskim odajama i čuvenim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu, fascinantno Mikelanđelovo ostvarenje, nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Zatim Vas očekuje boemska atmosfera Piazza Navona (Trga Navona) sa Fontanom četiri Rijeke i posjeta najočuvanijeg rimskog hrama Panteona kao svjetskog čuda antičke arhitekture. Slobodno vrijeme za individualni doživljaj grada do večernjih sati kada slijedi nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.


4.DAN (SICILIJA)
Dolazak do luke u Ređo di Kalabriji u jutarnjim satima. Slijedi ukrcavanje na trajekt i plovidba do sicilijanskog grada Mesine a zatim nastavak putovanja do ljetovališta  u regiji Taormine ili Katanije. Smještaj u hotel. Noćenje.


5-10.DAN (SICILIJA)
Dovoljno je reći samo: Sicilija! Vrele ljetnje dane posvetite uživanju na sicilijanski način. Osjetite nevjerovatnu prirodu ovoga ostrva, uživajte na rajskim plažama u jutarnjim šetnjama i mediteranskom vazduhu. Ostrvski specijaliteti i neprevaziđena sicilijanska vina učiniće Vaše ljetovanje bogatijim. Ukoliko ste raspoloženi za kulturni doživljaj ostrva, izaberite brojne fakultativne izlete: duh antike osjetite u prelijepom Agriđentu, nekada najbogatijoj grčkoj koloniji na jugu Italije, posjetite Arhimedov grad Sirakuzu, predivnu baroknu Kataniju ili u avanturističkom raspoloženju istražite najčuveniji evropski vulkan Etnu. A za kraj ostavljamo Palermo, šarmantu prestonicu Sicilije koja će Vas oduševiti monumentalnom Katedralom iz XII vijeka, egzotičnom vegetacijom i gostoljubivim stanovništvom.11. DAN (SICILIJA – NAPULJ)
Doručak. Napuštanje hotela i nastavak putovanja do Mesine. Ukrcavanje na trajekt, a potom slijedi dnevna vožnja do živopisnog Napulja sa dolaskom u popodnevnim satima. Po dolasku u Napulj, panoramsko razgledanje grada, trećeg po veličini u Italiji i glavnog grada pokrajine Kampanja. Napulj inače zovu grad sunca i grad svjetlosti, rodno mesto Berninija. Historijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Očekuje Vas dinamičan i sadržajan obilazak grada: Trgovačka Ulica Umberta I, monumentalni Castel Nuovo (Novi Zamak), čuveni Teatro San Carlo (Teatar Svetog Karla),  Piazza del Plebiscito (Plebiscitarni trg) sa Kraljevskom Palatom, a kao simbol grada za kraj ostavljamo malenu luku Santa Lucia (Svete Lucije) i Castel dell Ovo (Tvrđavu Ovo) odakle se pruža fantastičan pogled na vulkan Vezuv…. Smještaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.


12. DAN (NAPULJ)
Doručak. Slobodno vrijeme u Napulju i mogućnost fakultativnog odlaska na čuveno rajsko ostrvo Kapri. Nakon slobodnog vremena u večernjim satima nastavljamo putovanje preko Italije. Noćna vožnja. 

13.DAN (BIH)
Dolazak u mjesto polaska u večernjim satima.


 


CIJENOVNIK

HOTEL VILLAGO ALBERGO LA PLAJA 3*  699 KM
HOTEL PARK OASI 3* (FONDACHELLO) 759,00 KM
HOTEL MARINA PALACE 4* (ACITREZA ) 819  KM

HIPER FIRST MINUTE -100KM / za prijave do 01.05.
(Za prijave do 01.05. odobrava se popust od -100 KM na cijene navedene u tabeli)


 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja, usluge predstavnika agencije organizatora putovanja
 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama
 • Prevoz trajektom na relaciji Vila San Đovani –Mesina –Vila San Đovani.
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni tip ili buffet) u  okolini Rimu u hotelu 3* u 1/3 i 1/4 sobama.
 • 7 noćenja sa doručkom (kontinentalni tip ili buffet) na Siciliji u izabranom smeštaju iz cjenovnika u 1/3 i 1/4 sobama.
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni tip ili buffet) u oblasti Napulja u hotelu 3* u 1/3 i 1/4 sobama.
 • Obilaske prema programu (razgledanje Rima i Napulja).

 


 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za dvokrevetnu sobu 40 KM po osobi.
 • Putničko i zdravstveno osiguranje 2 KM po danu.
 • Fakultativne izlete (Vatikanski muzeji, Palermo, Sirakuza i Katanija, Etna, Agriđento, Kapri)
 • Ulaznice za muzeje i galerije koji se posećuju po ličnom izboru putnika
 • Doplatu za večeru u hotel (Villago Albergo La Plaja) 120 KM,  po osobi za vrijeme boravka na Siciliji,za hotel (Park Oasi 80 KM) po osobi, a  za hotel od 4*  (Marina Palace) 80 KM po osobi.
 • Obavezne gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela:
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012. ) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, 2,50 € za boravak u hotelima sa 4*.
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014) – za boravak u hotelima sa 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 6 € po noćenju / po osobi.
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu za boravak u hotelima sa 2 i 3 * – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* –2 € po noćenju / po osobi. Djeca do 10 godine ne plaćaju taksu.
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu u Letojaniju (uvedena 01.05.2014.) – za boravak u hotelima sa 2 i 3 * – 0,50 € noćenju / po osobi,za boravak u hotelima sa 4 * 0,80 € noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 5*- 1€ noćenju / po osobi. Djeca do 12 godine ne plaćaju taksu.
 • Obaveznu komunalnu taksu u Taormini I Kataniju za boravak u hotelima sa 2 i 3 * – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 2 € po noćenju / po osobi. Djeca do 12 godine ne plaćaju taksu.
 • Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata).
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 70,00 KM.

 


 

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja GRAND TOURS koji su usklađeni sa UTABIH standardima.