JESEN

             facebook

ISTANBUL BUS 4BB

ISTANBUL+ EDIRNE

22.08.-28.08. I 10.09.-16.09. I 24.09.-30.09

Cijena aranžmana 299 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  Ponedjeljak 22.08 – BiH

  Okupljanje i polazak putnika iz Sarajeva, Ilijaša, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, i Bijeljine… Ugodna vožnja udobnim turističkim autobusom preko Beograda i Niša ka Sofiji i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi pasoškoh procedura, odmora i drugih potreba grupe.

  Utorak 23.08.– ISTANBUL

  Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Nakon odmora  fakultativno obilazak Istanbula u pratnji stručnog vodiča: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Beyazit, Aya Sofija, cisterna Bazilika, Univerzitet….. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

  Srijeda 24.08.– ISTANBUL

  Doručak. Nakon doručka fakultativni izleti: Krstarenje Bosforom – momenat kada s jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko tlo…. jednoiposatno krstarenje brodom . Nakon krstarenja  odlazak na Ortakoy. Zatim odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena  Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo do Pjer Loti vidikovca,  odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog.zatim slijedi posjeta četvrti BALAT. Povratak u hotel.

  Četrvtak 25.08. – ISTANBUL

  Doručak. Nakon doručka odlazak na obližnju plažu.Dan predvidjen za odmor i relaksaciju na plazi u cijenu uracunat prijevoz i ulazak na plazu. Plaza se nalazi u blizini glavnog istanbulskog akvarijuma. Ukoliko neko zeli moze da posjeti individualno akvarijum.)ulaz u akvarijum dodatno se plaća  cca 20eur) Glavni akvarijum u Istanbulu ,podignut je 2011. godine i od tada je postao žestoka konkurencija za evropske i američke akvarije. To je zbog činjenice da zadovoljava sve međunarodne standarde, uključujući i najnovija tehnička sredstva, uz pomoć kojih se provodi briga o morskom životu. Istanbulski akvarij zauzima 23 hiljade kvadratnih metara, parking na njihovom teritoriju predviđen je za 1200 mjesta. 64 ogromna rezervoara sadrže 6800 kubnih metara vode. Akvarij je postao dom za 15 hiljada različitih stanovnika zemlje i vode (više od 1500 različitih vrsta).Ruta traje 1,2 kilometra. Takođe u kompleksu možete provesti fascinantnu šetnju kroz prašumu. Kompleks ima dva 5D kina; svaka soba može primiti 15 osoba.  Efekti poput magle, vjetra, kiše ili ljuljajućih stolica pojačavaju ovaj osjećaj. .  Akvarij Floria Istanbul Takođe posjeduje  :, kafić, restorane, suvenirnice, jedinstvenu arhitekturu,i veliki trgovački centar, koji će se svidjeti i djeci i odraslima. Ako se odlučite posjetiti Floria akvarij,  onda znajte da se sastoji od apsolutno svih tematskih zona koje su svojstvene Okeaniji.  Akvarij Floria Istanbul smatra se „pametnim gradilištem“. Svaki rezervoar za vodu ima elektronski kontrolisan displej. Preko ove ploče možete dobiti apsolutno sve informacije od interesa za stanovnike umjetnog morskog dna. Povratak u hotel.Noćenje 

  Petak 26.08.– ISTANBUL

  Doručak. Nakon doručka slodoban dan za individualne aktivnosti. Taxim by night.

  SUBOTA – ISTANBUL- EDIRNE -BiH

  Doručak. Napuštanje hotela oko 10.00h. Polazak prema Edirnama – obilazak grada u pratnji vodiča: Selimija džamija, Arasta bazar… Slobodno vrijeme za kupovinu. Nastavak putovanja kroz Bugarsku prema Srbiji.

  NEDJELJA – ISTANBUL- BiH

  Dolazak na odredište u podnevnim satima.

  • prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe),
  • 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu u oblasti LALELI
  • posjeta Edirnama: džamija Selimija, Arasta bazar…
  • pratilac putovanja ispred agencije
  • troškove pripreme i organizacije
  • fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike
  • obavezno putničko-zdravstveno osiguranje: 18,00 KM (36,00 KM za osobe starije od 65god.) 
  • Doplata za 1/1 sobu: 40,00 KM/dan/osoba 

               Fakultativni izleti/ odvojeno:

  • ISTANBUL LOCO U PRATNJI LOKALNOG VODIČA – 10 EUR
  • PAKET : KRSTRENJE BOSFOROM + ORTAKOY+ eyup +pier loti – 25 EUR
  • paket : beach florya 1 dana 15 eur(mogucnost individualne  posjete akvarijumu)
  • TAXIM BY NIGHT – 10 EUR

  ZA DIJECU POPOST 50%  NA  IZLETE  UZ  DVIJE ODRASLE OSOBE

  Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 150 dana od dana polaska na putovanje.

  Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije polaska.