JESEN

             facebook

CARSKI BEČ 2 BB

CARSKI BEČ 2 BB

POLAZAK: 25.11.2021.
POVRATAK: 28.11.2021.

239 KM  – FIRST MINUTE

REDOVNA CIJENA: 259 KM

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  Četvrtak, 25.11.- BIH
  Polazak iz BiH u večernjim satima iz Sarajeva, Zenice, Doboja. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju…

  Petak, 26.11.- BEČ
  Po dolasku u Beč, slijedi odlazak u neki od poznatih shopping shopping centara. Slobodno vrijeme za shopping do check in-a. Odlazak ka hotelu. Check in u sobe od 14.00h..Slijedi fakultativni izlet razgledanja Beča : Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistorisches Museum, Kunsthistorisches Museum, MuseumsQuarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada. Odlazak u hotel. Noćenje.

  Subota, 27.11. -BEČ
  Doručak. Nakon doručka, polazak do centra i nastavak obilaska grada… Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfer ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX veka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Uveče, mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u čuvenu boemsku četvrt Grinzing, gdje možete osjetiti jedinstveni austrijski duh uz tradicionalna jela i muziku. Povratak u hotel. Noćenje.. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

  Nedjelja, 28.11. BEČ – BIH
  Doručak. Check-out iz hotela i zajednički polazak prema gradu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti u Beču, ili fakultativni odlazak na DONAUTURM (Dunavski toranj 252m), najviše građevine Austrije iz čijeg se rotirajućeg restorana pruža nezaboravan pogled na čitav grad i okolinu. Slijedi Polazak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima idućeg dana.

  * Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
  * Smještaj u hotelu sa 3* u Beču na bazi 2 noćenja sa doručkom
  * Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  – Putničko zdravstveno osiguranje – 8,00 KM/osoba.

   

  FAKULTATIVNI IZLETI:
  – Panoramica BEC  –  15EUR
  – Schonbrunn – 25 EUR
  – Donauturm – 20 EUR

  Biometrijski pasoš (da vrijedi 90 dana od dana polaska na putovanje), prijavni list.

  Za ovo putovanje potrebna je potvrda da ste vakcinisani (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm ili Johnson & Johnson) ili brzi antigenski test (cca 20 KM)