JESEN

             facebook

BUDIMPEŠTA DAN DRŽAVNOSTI

BUDIMPEŠTA DAN DRŽAVNOSTI

POLAZAK: 24.11.2021.
POVRATAK: 27.11.2021.

CIJENA ARANŽMANA: 199 KM za prvih 20 rezervacija

REDOVNA CIJENA: 229 KM

 

  Vaše ime *

  Vaš Email*

  Vaš Kontakt Broj*

  Destinacija*

  Vaša Poruka

  SRIJEDA, 24.11.2021. – SARAJEVO – BUDIMPEŠTA
  Polasci u večernjim satima – cca 23.00h iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukvca, Tuzle, Srebrenika i Orašja…Vožnja kroz Hrvatsku preko Đakova, Osijeka, Mohácsa do Budimpešte sa usputnim zadržavanjima radi odmora

  ČETVRTAK, 25.11.2021 – BUDIMPEŠTA SHOPPING + TROPICARIUM + KRSTARENJE DUNAVOM
  Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima te pauza za odmor i shopping u jednom od tržnih centara – shopping CAMPONA. BUDAPEST TROPICARIUM – Za ljubitelje životinjskog svijeta, tu se nalazi jedan od najstarijih ZOO vrtova u Evropi te svakako nezaobilazni vodeni svijet Tropicarium (ulaznice se plaćaju vodiču).  Polazak prema hotelu i check in. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i odmor. U večernjim satima odlazak u centar grada na dokove gdje ćete imati mogućnost odabira jednog od najpopularnijih fakultativnih izleta, a to je krstarenje Dunavom uz večeru tokom koje ćete najbolje moći doživjeti mađarsku prijestolnicu ploveći pored Margaretinog otoka i ispod poznatih mostova s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada, obalu koju je zaštitila i svjetska organizacija UNESCO. Po završetku večere i krstarenja slobodno vrijeme ili povratak u hotel. Noćenje.

  PETAK, 26.11.2021 – Budimpešta LOCO + čarda
  Doručak u hotelu. Fakultativno BUDAPEST PANORAMICA – izlet gdje ćemo se pobliže upoznati sa znamenitostima grada: Trg Heroja, dvorac Vajdahunyad, Andraši bulevar, Opera, crkva sv. Ištvana, Lančani most , Budim, Ribarski bastioni, Crkva Sv. Mateje, kraljevski dvorac, brdo Gelert, most Eržebet, ulica Vaci. Slobodno vrijeme u glavnoj Vaci ulici. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. U večernjim satima fakultativni odlazak na tradicionalno Mađarsko veče u čardu, gdje uz tradicionalnu muziku i ples će biti poslužena i večera koja uključuje kako nezaobilazni mađarski gulaš, kao predjelo, tako i glavno jelo i salatu. Za sve vrijeme trajanja programa poslužuje se piće (vino, sok, voda) koje je također uključeno u cijenu.

  SUBOTA, 27.11.2021 – BUDIMPEŠTA
  Doručak i check out iz hotela. Polazak prema shopping centru ARENA PLAZA. Slobodno vrijeme za kupovinu. U popodnevnim satima polazak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

  – prijevoz turističkim autobusom ( AC, WC, DVD/audio sistem)

  – smještaj u Budimpešti u hotelu 3*** na bazi 2 noćenja sa doručkom (buffet)

  – usluge pratioca  tokom cijelog putovana i organizacija putovanja

  – Putničko zdravstveno osiguranje – 8,00 KM/osoba.

  FAKULTATIVNI IZLETI:
    –  Panoramica Budapest  –  15€

    –  Krstarenje Dunavom – 15 €

    –  Csarda – 30 €

    – TROPICARIUM – 10 EUR

  Biometrijski pasoš (da vrijedi 90 dana od dana polaska na putovanje), prijavni list… 


  Za ovo putovanje potrebna je potvrda da ste vakcinisani (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm ili Johnson & Johnson) ili brzi antigenski test (cca 20 KM)

   

  Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „GRAND TOURS“ d.o.o.  Zenica iz 2014. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.

   

            Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.
            U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja     
            najkasnije 10 dana prije polaska.